Matthew Lapierre

Oliver Moberg & Johan Andréasson

Matthew är vårt senaste tillskott i AC-familjen! Han är uppvuxen i staden Cornwall i Kanada, som är beläget cirka en timma från både Ottawa och Montréal. Han spelade hockey i Kanade tills han var 19 år och flyttade sedan till Sverige och började spela här.

 

Sedan åren 2015-2023 har Matthew jobbat som tränare i olika organisationer i Sverige. De första 6 åren jobbade han som tränare i Kungälvs IK, där han även den sista tiden var anställd av klubben som junioransvarig och huvudtränare för J-18. Under denna tid fick även Matthew möjlighet att jobba som tränare med både Göteborg- och Bohuslän-Dals- distriktslag. 

 

Säsongen 2021/2022 flyttade han till Småland och började jobba för Växjö Lakers. Där var han en säsong  som U-16 RS tränare och en säsong som J-18 RS tränare. Under tiden i Växjö jobbade han även med spelarutveckling av Lakers ungdomar och juniorer, samt scouting till Lakers elitverksamhet. Därifrån kommer han senast men har nu kommit till oss på AC och kompletterar med sin kompetens och erfarenhet som spelarutvecklare. 

 

 

Kontakt

 

Email: matt@achockey.se